Conditii înscriere la examen

 

 

Condiții pentru înscrierea la examenul în vederea obținerii permisului de conducere.


Persoana care solicită examinarea pentru a obține permisul de conducere trebuie să îndeplinească - la data verificări​ dosarului de examinare, respectiv la data suținerii probelor - următoarele condiții :

a) Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere este de : 
     -16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1, B1
    - 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E, și Tr;
    - 20 ani împliniți, dacă persoana are o experiență de cel puțin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 ani împliniți, pentru motocicletele din categoria A:
    - 21 ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 și D1E, precum și pentru triciclurile cu motor din categoria A:
    - 24 ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb, și Tv

b). Să fie aptă din punct de vedere medical și psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile și subcategoriile pentru care solicită examinarea;
c). Să facă dovada pregătirii teoretice și practice, realizată prin cursuri organizate de unități autorizate.
d). Să facă dovada că domiciliază sau că are reședința, astfel cum sunt reglementate de art.23^1 din OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările și completările ulterioare, pe raza de competență a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor - Arad
e). Să nu se afle în una dintre situațiile prevăzute la art.24 alin (6) din OUG 195/2002  privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completăriile ulterioare sau să facă dovada că a interveit  una din excepțiile prevăzute la art.116 alin.1 din OUG nr.195/2002

De reținut !
Candidatul declarat RESPINS la proba teoretică  se poate  prezenta în vederea înregistrării pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de soferi, la ghiseul de înregistrare, cu actul de identitate și dosarul de examen.

Candidatul declarat ADMIS la proba teoretică și respins la proba practică  poate fi programat pentru susținerea unei noi probe după cel puțin 15 zile dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor scolii de șoferi, cu prezentarea dosarului de examinare și dovezii care atestă efectuarea a cel putin 6 ore suplimentare de pregătire practică.


Daca te intrebi cate clase trebuie sa ai pentru scoala de soferi, ei bine, raspunsul  e foarte clar. Cel putin daca il cautam in lege. Legea in vigoare NU  precizeaza numarul de clase pe care ar trebui sa il aiba doritorii de permis de conducere, indiferent ca e vorba de permis categoria B sau orice alta categorie. Important este sa ai un nivel de studii care sa-ti permita sa citesti si sa intelegi legislatia, intrebarile la examenul teoretic si sa participi la examenul practic.

 


 

 

Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi.

Nu crede ce spun alții că poate vei greși.......      Încrede-te in tine si vei reusi ! 

 


   
 

 


DOTARI PARC AUTO
DOTARI SALA CURS
INSCRIERE ONLINE

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.